Criza energetică stiri: 774
Preşedintele stiri: 3231
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

RTVi: interzicerea intrării în Moldova a jurnaliștilor e o "prostie monstruoasă"

25 ian. 2018,, 11:10   Societate
2410

Responsabili de la RTVi au numit "prostie monstruoasă" interdicția de intrare în Moldova, aplicată jurnaliștilor lor, promițînd, totodată, că interviul planificat cu președintele republicii Igor Dodon va avea loc, indiferent de toate impedimentele iscate.

În special, șefa Serviciului de informare a postului de televiziune RTVi, Ekaterina Kotrikadze, comentînd recentele cazuri de expulzare a jurnaliștilor canalului TV din Moldova, care ar fi trebuit să realizeze interviul cu președintele țării, Igor Dodon, a menționat că decizia de a nu lăsa echipa de filmare a RTVi să intre în țară a demonstrat cît de scăzut este nivelul de democrație în țară, în încercările de a le face pe plac sponsorilor occidentali.

Ea s-a arătat uimită că astfel de acțiuni sînt admise de majoritatea aflată la guvernare, care declară permanent despre scopul său, integrarea europeană cu toate cerințele acesteia, în special, în domeniul libertății de exprimare.

«Din cîte înțeleg, motivul este doar că jurnalista Mariana Minsker deține pașaport rusesc. Excelent, Guverne al Moldovei, ați făcut acum o mare prostie. Mie și încă multor oameni ne este cît se poate de clar acum, atît "cursul vostru pro-occidental", cît și "democrația" voastră», a menționat ea.

"Cît de monstruoasă e prostia, cînd îți este interzisă intrarea în țară, doar pentru că ai pașaport rusesc și pentru că ai venit de la Moscova pentru un interviu cu un președinte nedorit. Cît de proști ar trebui să fie, ca să spunem mai blînd, să creadă că dacă un jurnalist vine pentru un interviu cu un președinte pro-rus, el evaluează subiectiv situația din țară. Acest lucru distruge toate declarațiilor lor despre tinderea spre Europa și valorile ei", a subliniat Ekaterina Kotrikadze.


La rîndul său, redactorul-șef al RTVI, Alexei Pivovarov, a declarat că interviul cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va avea loc, indiferent de toate impedimentele iscate.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав