COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rospotrebnadzor a sprijinit Moldova în lupta cu COVID-19

Rospotrebnadzor a sprijinit Moldova în lupta cu COVID-19

Un grup de specialiști din Rospotrebnadzor au acordat un sprijin complex instituțiilor de profil din Moldova în lupta cu noua infecție de coronavirus COVID-19, transmite Noi.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus, oamenii de știință de la Institutul Central de cercetări științifice de epidemiologie și Institutul Rus antipestă "Microb" al Rospotrebnadzor au efectuat consultări cu reprezentanții instituțiilor de profil, autoritățile regionale, au vizitat mai multe instituții medicale din Chișinău, Tiraspol și alte orașe.

Scopul vizitei este de a contribui la desfășurarea măsurilor antiepidemice și preventive, asigurarea controlului infecțios în instituțiile medicale, organizarea activității laboratoarelor care efectuează diagnosticarea COVID-19 pe baza experienței Federației Ruse.


Se subliniază faptul că activitățile desfășurate de specialiștii ruși contribuie la consolidarea sistemului de răspuns la amenințările infecțioase din Moldova și la normalizarea cît mai rapidă a situației epidemiologice în întregul spațiu epidemiologic unic eurasiatic.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load