Criza energetică stiri: 792
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

România menține în continuare Moldova în lista țărilor cu risc epidemiologic înalt

5 noi. 2021,, 13:58   Societate
1887

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, transmite Noi.md.

Republica Moldova rămîne în zona roșie. Potrivit deciziei autorității române, în zona roșie au intrat Cehia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Luxemburg, Maldive și Insulele Cayman.

În zona verde au fost incluse: Israel, Cuba, Costa Rica, Guyana, Bahamas, Grenada, Sint Maarten, Antigua și Barbuda și Insulele Virgine ale Statelor Unite.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sînt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roşie intră în carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămîne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul este negativ, atunci poate ieşi din izolare în cea de-a zecea zi.


Listă statelor deschise pentru moldoveni o găsiți aici.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав