TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rîul Bîc, afectat de canalizările ilegale

Cel puțin trei cazuri în care persoane juridice sau fizice și-au conectat canalizările fecaloide și de ape uzate în colectoarele de ape pluviale sau în rîulețele care se varsă în rîul Bîc au fost constatate în capitală.

Aceasta după ce o comisie a efectuat inspectări în zona din strada Calea Basarabiei a capitalei, transmite NOI.md cu referire la ipn.md.

Potrivit Direcției generale locativ-comunale și amenajare, comisia a inspectat colectoarele de ape pluviale, precum și rîulețele din adiacentul străzii Calea Basarabiei, care se varsă în rîul Bîc. Scopul controalelor efectuate este de a preveni și contracara acțiuni de poluare a rîului Bîc.

DGLCA face apel către toate persoanele fizice, juridice și cu funcții de răspundere să înlăture orice astfel de nereguli, în caz contrar comisia formată din reprezentanți ai municipalității și ai Inspecției pentru Protecția Mediului vor acționa prin întocmirea proceselor verbale contravenționale.

Conform Codului Contravențional, conectarea neautorizată a sistemului de canalizare se sancționează cu amendă de trei mii de lei în cazul persoanelor fizice și de 13 500 de lei în cazul persoanei juridice. Totodată, deversarea în apele de suprafață a apelor uzate se sancționează cu amendă de 1 500 de lei aplicată persoanei fizice și de 15 000 de lei aplicată persoanei juridice.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load