TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Riscă ani grei de pușcărie pentru o „simplă” minciună

Trei bărbați cu vîrstele cuprinse între 27 și 59 de ani, originari din raionul Strășeni, au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de mărturii mincinoase.

La data de 3 octombrie curent, polițiștii din Criuleni au stopat un microbuz care transporta 12 metri steri de material lemnos, fără acte de proveniență. Mai mult, șoferul nu deținea actele necesare care permit exploatarea tehnică a transportului. În autovehicul se mai aflau și alți bărbați, transmite publika.md.

Nemulțumiți că au fost stopați și documentați, pentru a scăpa de pedeapsă și a defăima imaginea poliției, bărbații, în urma unei înțelegeri cu doi complicii de-ai lor, au sesizat Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, despre faptul că, la momentul stopării și verificării microbuzului cu încărcătură, angajații poliției au solicitat surse bănești, după care i-ar fi agresat fizic.

În urma investigațiilor efectuate de către procurorii Procuraturii Criuleni, la 27 octombrie a fost adoptată ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale și clasarea procesului penal, constatîndu-se că atît pretinsa parte vătămată, cît și martorii audiați au depus mărturii mincinoase în cadrul procesului penal.

Menționăm că, locul stopării mijlocului de transport era supravegheat video, despre care fapt șoferul și persoanele din autovehicul nu cunoșteau.


În acest caz, Procuratura din Criuleni a pornit două cauze penale pentru denunţarea falsă sau plîngerea falsă și declaraţia mincinoasă, concluzia falsă sau traducerea incorectă.

Persoana culpabilă de asemenea infracțiune, riscă amendă în mărime de la 27 500 la 57 500 de lei sau cu închisoare de pînă la 5 ani.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load