Rezervația „Orheiul Vechi" va fi renovată într-un proiect regional finanţat de stat

20 mar. 10:47   Societate
1985 0

Lucrările de construcție și reabilitare a unui șir de obiective culturale de la Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi", incluse într-un proiect de dezvoltare regională, sînt în plină desfășurare, a anunţat astăzi Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, transmite moldpres.

„Chiar de la intrarea pe teritoriul Rezervației, vizitatorii deja pot vedea noua construcție a Valului de apărare, care a fost reconstituit și urmează să fie amenajat în interior cu spații pentru săli de expoziție. Tot aici, au avansat lucrările de construcție a Centrului multifuncțional de conferințe care, după amenajare, va găzdui evenimente tematice importante”, indică ADR Centru.

Conform sursei citate, au fost inițiate lucrări de amenajare a căii de acces pentru vizitatori, inclusiv pentru persoanele cu nevoi speciale către obiectivele turistice precum Promontoriul Butuceni, siturile Baia medievală și Valul de apărare.

Contractul de antrepriză pe proiect a fost semnat la sfîrșitul lui octombrie 2022 și prevede executarea lucrărilor în termen de 14 luni. Valoarea lucrărilor planificate constituie 26,6 milioane de lei (1,3 mln de euro), bani acordați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Prin realizarea obiectivelor propuse, va fi asigurată sporirea valorificării sustenabile a patrimoniului cultural, evidențierea patrimoniul arhitectural, precum și modernizarea infrastructurilor existente ale Rezervației. Acest lucru va permite creșterea considerabilă a fluxului de vizitatori în zonă, fapt care va avea un impact benefic asupra comunității locale, va sprijini agenții economici din regiune și va încuraja valorificarea potențialului turistic din Regiunea Centru, rezumă ADR Centru.


Vă reamintim că informații mai detaliate despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiile naturale, resursele acvatice, flora și fauna Moldovei, monumentele naturii, turismul în Moldova, traseele turistice, perlele turistice și mănăstirile Moldovei, precum și sfaturi pentru turiști, puteți găsi pe site-ul moldovenii.md în secțiunea "Natura și turismul".

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий