COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Revolte la Ivancea: Oamenii îi cer socoteală primarului pentru dezordinea din localitate (VIDEO)

Scandalul dintre locuitorii comunei Ivancea și primarul Boris Ochișor, acuzat că-și face propriile interese, în detrimentul interesului public, pare să nu ajungă la final.

Nenumăratele plîngeri adresate primarului privind gestionarea defectuoasă a chestinuilor publice au rămas fără răspuns. Oamenii îi cer edilului și consilierilor săi să răspundă la un șir de întrebări legate de depășirea atribuțiilor de serviciu, de abuz de putere și de cheltuieli nejustificate. Cu toate acestea, Boris Ochișor refuză de aproape un an să discute direct cu localnicii, să le asculte doleanțele și propunerile.

Deși s-au adunat și astăzi la sediul Primăriei pentru a-i cere socoteală, primarul a refuzat să iasă la un dialog public.

„Astăzi am văzut ce atitudine are primarul actual față de cei care l-au ales. Și problema nu e doar în rețeaua de canalizare, drumuri, electricitate sau apeduct, dar și în faptul că primarul refuză să discute cu cetățenii problemele lor stringente. El își promovează doar agenda sa politică îngustă, face doar ce e în interesul său și ignoră în totalitate opiniile oamenilor. Astăzi și-a arătat fața adevarată. Nu contează ce funcție ocupi: că ești primar, deputat - ești în primul rînd sluga poporului, nu boierul Ivancei”, a declarat Victor Marahovschi, consilier în Consiliul Comunal Ivancea.

„Nemulțumiri și probleme sînt multe. Primarul nu vrea să iasă la convorbiri cu oamenii. Pe noi ne interesează serviciul comunal de la primărie, care nu a fost nici la Consiliu aprobat, nici concurs pentru funcția de director nu a fost anunțat. Sînt încadrați niște oameni incompetenți. Sînt multe probleme cu apa le noi în sat. La ce ne putem aștepta de la această conducere, dacă ea în orice chestiune comite încălcări”, a declarat Serghei Reaboi, fost consilier local.


Una din problemele care trezește îngrijorări este și construcția unei stații ed tratare a apelor uzate într-o zonă verde, în apropierea caselor de locuit.

„Această stație e construită practic în zona verde a satului, eu nu știu cum poate să funcționeze normal. În apropie sînt iazurile, avem un izvor. Reiese că toată această murdărie va nimeri în iaz. Normal ar fi în afara localității să fie construită”, a relatat o locuitoare.

„Vedem că la noi nimic nu se schimbă, dar se face mai rău. În loc să repare drumurile, grădinița, școala, ei investesc bani în nu e clar ce proiecte”, a menționat un alt locuitor.

Menționăm că Boris Ochișor, candidatul pe lista Partidului Șor, a fost ales primar al comunei Ivancea, raionul Orhei, în urma alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load