X 

Revenco, despre tranșeele la frontiera moldo-ucraineană

22 mar. 06:50   Societate
4203 0

Ministra MAI Ana Revenco spune că din schimbul de informații pe care îl au cu reprezentanți din Ucraina, șanțurile săpate la granița moldo-ucraineană sînt pentru a descuraja traversările ilegale.

„E un element anticipat, o normalitate într-un război”, a spus aceasta la Rezoomat.

„La MAI nu ne avîntăm în ipoteze, operăm cu fapte dacă dispunem de ele, din schimbul pe care îl avem constant înțelegem că acele șanțuri sînt pentru a descuraja traversările ilegale, e un element anticipat. Nu are nevoie ca Ucraina să coordoneze cu noi dacă sînt pe teritoriul țării sale. E anticipat, o normalitate într-un război”, a spus ministra.

Serviciul de Grăniceri din Ucraina a săpat șanțuri în apropierea liniei de front cu Republica Moldova. Șefa statului, Maia Sandu, a menționat că „ceea ce face Ucraina pe teritoriul ei este decizia suverană.”

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, spune că de multe ori s-a vehiculat ipoteza a faptului că regiunea transnistreană ar putea să fie folosită spațiul de unde s-ar extinde războiul împotriva Ucrainei. „Nu e secret că Ucraina a ținut mai multe unități lîngă regiunea transnistreană, unități care puteau fi folosite de alte segmente ale frontului, faptul că a fost acolo o forță militară nu a fost secret, că au loc pregătiri sînt defensive pentru că experți militari au avertizat că s-ar putea ca în primăvara să aibă loc o ofensivă, unii cred că și regiunea transnistreană ar putea fi folosită într-o operațiune militară care ar viza Odesa”, a spus acesta

1
0
0
0
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий