COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Revenco, despre angajații MAI care ar fi implicați în scheme de corupție: Sunt pe un fel de stand by

30 noi. 2021,, 07:28   Societate
1487 3

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a confirmat că „în prezent mai sînt angajați ai MAI care sînt vizați în acte de corupție, dar își continuă activitatea”. „Sînt pe un fel de stand by, să vadă unde ajungem să facem controlul”, a declarat Revenco la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

„Curățarea ar însemna să nu se mai regăsească în sistem persoane corupte, implicate în acte de corupție sau care au facilitat acte de corupție, care s-au îmbogățit pe urma acestor acțiuni”, explică ministra.

Totodată, întrebată dacă nu este puțin ca persoanele vizate în acte de corupție doar să plece din sistem, ministra a spus că „este un lucru inclusiv”.

„Ziceam că și acest lucru. Este important la moment să permitem celor integri, care cunosc și pot să vină, să-și facă meseria, ceea ce nu exclude nici pe departe, dar dimpotrivă presupune că cei care au fost implicați în acte de corupție se vor regăsi în achete. Depune raport la demisie și pleacă, dar pot să vă spun că sînt mai multe persoane, care au pus raport la demisie, sînt vizați în continuare în investigații. Faptul că nu se mai regăsește în MAI, nici pe departe nu-i exclud din aceste anchete.

Aceste persoane depune raport de demisie că nu mai pot desfășura activitatea conform vechilor reguli și norme, pleacă din sistem, dar continuă să fie în vizor, refuzul de a accepta raportul presupune riscul că însuși sistemul să între într-un litigiu cu acești angajați.


Astăzi avem zeci de angajați care au fost restabiliți în funcții prin hotărîrea de judecată și sistemul este obligat să achite sute de mii de lei: 500 mii lei, 900 mii lei. Avem așa angajați, inclusiv conducători de inspectorate, pentru că s-a constat că au fost demiși ilegal, cu 5-6 ani în urmă. Sunt și din municipiul Chișinău și în țară, mai mult decît atît, acești oameni așteaptă să se procedeze la fel, zum zic ei „îmi fac și de pensie”.

Apelăm la pîrghiile legale, anchetele interne, prin care depistăm deficiențe și decizii proaste”, a relatat Revenco.

Ministra Afacerilor Interne a precizat că, la moment angajații vizați „sînt pe un fel de stand by: să vadă unde ajungem să facem controlul, unde vom ajunge cu anumite informații operative”.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X