Criza energetică stiri: 774
Preşedintele stiri: 3231
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Revenco cere documentarea neîntirziată a încălcărilor comise de 9 mai

11 mai. 11:20   Societate
1304

Ministrul de Interne, Ana Revenco, solicită ca polițiștii să documenteze cît mai repede încălcările comise de cetățeni la data de 9 mai.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Revenco menționează că datorită mobilizării exemplare a echipei, aceste zile au trecut liniștit pentru populație, în pofida tentativelor de sfidare a prevederilor legale din partea unor grupuri de interese, transmite Știri.md.

"Apreciez munca colegilor din toate subdiviziunile ministerului de interne pentru misiunea bine realizată și contez pe finalizarea cît mai promptă a etapei de documentare a încălcărilor legislației, care au fost constatate pe parcursul zilei de 9 mai.

Vă văd uniți și cu respect față de lege. Astfel, reușim să fim în serviciul cetățenilor, care au nevoie de pace.

Vă Mulțumesc, colegi!", a scris Ana Revenco.


Reamintim că deși purtarea și confecționarea panglicii Sfîntului Gheorghe pe teritoriul Republicii Moldova a fost interzisă prin lege, mai mulți cetățeni au ieșit, de 9 mai, la Marșul Victoriei purtînd în piept această panglică.

De menționat că legislația prevede amenzi de la 90 la 180 de unități convenționale (4.500 – 9.000 de lei) sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore aplicate persoanelor fizice care confecționează, vînd, răspîndesc, dețin și utilizează public atributele și simbolurile general cunoscute în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității, precum și al propagandei sau glorificării acestor acțiuni.

Printre aceste simboluri se numără și cele utilizate de către militarii ruși în Ucraina - literele „Z”, „V”, dar și panglica Sfîntului Gheorghe.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав