COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 527
Coronavirus stiri: 7857

Revaccinarea este periculoasă! Opinie

24 oct. 2021,, 13:23   Societate
5861 2

Vaccinarea împotriva coronavirusului nu face oamenii mai sănătoși, iar revaccinarea multiplă este periculoasă pentru ei.

Această opinie a fost exprimată de medicul virolog, candidat la științe biologice, cercetător principal la Institutul de Microbiologie și Virologie ”D. K. Zabolotnîi” a Academiei Naționale de Științe a Ucrainei, Nadejda Jolobak într-un interviu pentru canalul YouTube UKRLIFE.TV, transmite Noi.md.

Ea a menționat că, așa cum rezultă din revistele medicale științifice vechi în domeniul microbiologiei, epidemiologiei, imunologiei, încă în perioada URSS, în anii 60-70, existau propriile producții de vaccinuri, școli de vaccinologie și se efectuau numeroase experimente pe animale, inclusiv pe cele extrem de sensibile cum ar fi cobaii, care erau re-vaccinați pe parcursul a trei ani, la fiecare șase luni, și era analizată starea sistemului imunitar, a circulației sangvine etc.

"Experimentele au arătat lucruri foarte interesante. S-a dovedit că, de exemplu, după prima doză de vaccin, cobaii au avut un răspuns imunologic normal. După cea de-a doua doză, au început schimbări în sistemul monocit-macrofag responsabil de răspunsul imun general și distrugerea agenților patogeni. Iar după a treia doză de vaccin, a existat o epuizare accentuată a acestui sistem. În plus, la animale s-a schimbat morfologia ganglionilor limfatici, iar după dozele ulterioare de vaccin, activitatea macrofagelor, celulele care asigură protecție și un răspuns imun, a scăzut. Adică, are loc o epuizare a sistemului de răspuns imun după fiecare revaccinare și cu cît ne revaccinăm mai mult, cu atît mai epuizat devine organismul", a subliniat Nadejda Jolobak.

Astfel, după cum remarcă numeroși oameni de știință și experți, nu trebuie să ne bazăm doar pe vaccin, ale cărui beneficii sînt foarte îndoielnice, dar ar trebui să căutăm un remediu eficient împotriva coronavirusului.2

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X