COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Reținut pentru contrabandă cu automobile, în valoare de peste 1,6 milioane lei

Reținut pentru contrabandă cu automobile, în valoare de peste 1,6 milioane lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Poliția de Frontieră, investighează o schemă de înmatriculare și vînzare ilegală a autoturismelor.

În cadrul dosarului, oamenii legii au stabilit că în schema infracțională erau implicate mai multe persoane, membri ai unei grupări criminale care activau în Moldova, Cehia, Rusia, Ucraina.

Unul din membrii grupării este cetățean moldovean, cu vîrsta de 30 de ani, originar din raionul Căușeni, pe care oamenii legii l-au reținut în data de 22 mai curent. Acestuia îi este incriminată intenția de a înmatricula patru autoturisme, cu anul fabricației 2017-2018, în valoare totală de 1,6 milioane lei.


Potrivit schemei, autoturismele erau închiriate de la un agent economic din Republica Cehă, iar ulterior erau introduse pe teritoriul R. Moldova, în baza procurilor false, din numele persoanei juridice cehe, în scopul înmatriculării lor ilegale la autoritățile moldovenești. Totuși, înmatricularea ilegală a autoturismelor a prevenită prin intervenția promptă a procurorilor PCCOCS și a ofițerilor Poliției de Frontieră, care ulterior au intrat în contact cu autoritățile cehe, iar acestea le-au comunicat că autoturismele fuseseră sustrase și, prin urmare, au fost anunțate în căutare.

Astfel, după identificarea autoturismelor, acestea au fost cercetate, recunoscute în calitate de corp delict și ridicate, în cadrul dosarului investigat.

Băbatul implicat a fost reținut pentru 30 de zile. Conform învinuirii, persoanei arestate i se incriminează infracțiunile – contrabanda comisă de un grup criminal organizat. El riscă de la la trei la zece ani de închisoare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load