COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3017

Reținerea lui Roșca: Platforma DA cere autorităților de la Chișinău să ia atitudine

5 oct. 13:48   Societate
2736 2

Platforma DA cere structurilor constituționale din Republica Moldova să ia atitudine față de acțiunile abuzive ale forțelor din stînga Nistrului, care l-au reținut astăzi la pretinsul post vamal din satul Lunga, raionul Dubăsari, pe cetățeanul Republicii Moldova, Dorel Roșca, în timp ce acesta se deplasa la înmormîntarea fostului primar din Corjova, Valeriu Mițul.

Dorel Roșca se afla împreună cu alți doi veterani ai războiului de pe Nistru, Chiril Motpan și Constantin Covrig, cînd i-a fost îngrădit accesul de către reprezentanții structurilor de forță din regiunea transnistreană. Peste o oră de verificări, așa-numita miliție locală a informat veteranii că Dorel Roșca este anunțat în urmărire în regiunea transnistreană, fiind ulterior reținut și escortat la sediul “miliției” din Dubasari. În prezent, Dorel Roșca se află în custodia KGB-ului transnistrean, unde este interogat ilegal pentru pretinse încălcări care ar fi pus în pericol securitatea așa-zisei regiuni din stînga Nistrului, desi, Roșca nu a efectuat nicio deplasare în regiunea transnistreană.

Platforma DA solicită autorităților de la Chișinău, în mod special, Biroului Politici de Reintegrare, să asigure eliberarea imediată a lui Dorel Roșca și să rezolve problema reținerilor și restricțiilor abuzive efectuate de către administrația neconstituțională de la Tiraspol.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X