X 
Cazul Șor stiri: 599

Reținere flagrantă a 12.500 litri de alcool etilic (VIDEO)

30 oct. 2019,, 10:08   Societate
3116 0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță reținerea, de comun cu angajații Inspectoratului Național de Investigații, a unei încărcături de 12.500 litri de alcool etilic, în raza raionului Ocnița – în zona de frontieră cu Ucraina, evaluat la suma de 1.500.000 lei și care urma să fie livrat prin contrabandă în Uniunea Europeană, scrie Noi.md.

Procurorii PCCOCS îi suspectează în comiterea ilegalităților imputate pe doi bărbați în vârstă de 38 și 45 de ani din Ialoveni – șoferul autocamionului și organizatorul schemei infracționale. Pentru documentarea temeinică a faptelor ilegale, oamenii legii au desfășurat percheziții în mai multe locații, inclusiv în oficiile și depozitele companiei vizate.Prin urmare, cei doi au fost reținuți în temeiul probelor care indică faptul că ar fi transportat alcool etilic fără marcarea lui cu timbre de control și pentru că ar fi pregătit marfă pentru comiterea faptei de contrabandă. Pe lângă alcool etilic, aceștia transportau ilegal din regiunea transnistreană și produse alcoolice contrafăcute, dar și țigarete.

În cazul organizatorului schemei, acesta a fost reținut în aceeași zi în care a fost reținută și contrabanda – la 27 octombrie curent, iar șoferul autocamionului a fost reținut la data de 28 octombrie, după ce fugise de la locul faptei în ziua reținerii încărcăturii. Pentru prima faptă ilegală, legea prevede o amendă de până la 92.500 lei pentru persoane fizice și de până la 350.000 în cazul companiilor, iar pentru contrabandă – pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?