X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

REŢETA ZILEI: Vinete umplute cu ciuperci

10 mai. 2020,, 20:33   Societate
3639 0

Mod de preparare:

Vinetele se taie felii cu 5-6 cm grosime, cu o linguriţă se scoate o parte din miez şi se pune deoparte. Vinetele se prăjesc în ulei, se umplu cu masa obţinută, se pun pe tava, se presară cu brînză, se stropesc cu untul topit şi se coc în cuptor pînă la obţinerea unei cruste rumene.

Vinetele umplute pot fi servite şi reci şi calde.

Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, roşiile se opăresc şi se curăţă de coajă. Se curăţă ardeii şi ceapa. Legumele se taie mărunt, roşiile se dau prin răzătoare, totul se amestecă şi se căleşte, se adaugă brînză, ţelină, usturoiul pisat, sare, piper negru şi se amestecă.


Ingrediente:

4 vinete,

4 linguri brînză dată prin răzătoare,

3 linguri ulei,

2 linguri de unt topit.

Pentru umplutură:

6 ardei dulci,

5 ciuperci,

1 ceapă,

2 roşii,

4 linguri de brînză,

3 căţei de usturoi,

sare,

piper negru măcinat,

1 lingură de verdeaţă tăiată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?