Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

REŢETA ZILEI: Vinete înăbuşite cu smîntînă

8 noi. 2020,, 18:00   Societate
6589 0

Mod de preparare:

Vinetele pregătite se taie în două în lungime, apoi se taie felii de 0,5- 0,7 cm, se sărează şi se pun sub greutate pentru 40-50 minute. Se trec prin faină şi se prăjesc pe ambele părţi. Ceapa tăiată semiinele se prăjeşte. Într-o cratiţă sau o tigaie cu fundul gros se pun rînduri ceapa prăjită şi vinetele. La fiecare două straturi se pune sare şi smîntînă. Se înăbuşă 20-30 minute la foc încet.

Se servesc cu verdeaţă tăiată şi usturoi pisat.

Ingrediente:


3-4 vinete,

4 cepe,

2 linguri de făină de grîu,

4 linguri de ulei,

2/3 pahar smîntînă,

2-3 căţei de usturoi,

sare,

1 lingură verdeaţă tăiată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?