REŢETA ZILEI:Tocană de iepure de casă

REŢETA ZILEI:Tocană de iepure de casă

Mod de preparare:


Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Iepurele se taie bucăţi, se presară cu sare, piper, ceapă mărunţită, verdeaţă tăiată, se stropeşte cu vin, oţet şi ulei şi se lăsă să se marineze la răcoare 3-6 ore (dacă iepurele este tînăr) sau 15-20 ore (dacă iepurele este bătrîn). Carnea marinată se presară cu ardei iute şi se prăjeşte într-o tigaie călită, apoi se pune în ceaun, se adaugă 3-4 linguri bulion, tot atît vin, sare după gust şi se înăbuşă, stropindu-se periodic carnea cu sosul, care se formează în procesul pregătirii. Usturoiul pisat şi verdeaţa tocată se adaugă la sfîrşit.


Tocana se serveşte cu mămăligă.


Ingrediente:


800 g carne de iepure,


3-4 cepe,


½ pahar vin alb sec de consum curent,


1/5 linguri oţet,


¼ pahar ulei,


3-4 căţei de usturoi,


sare,


piper roșu măcinat,


1-2 frunze de dafin,


boabe de ardei iute,


2 linguri verdeaţă tăiată.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load