X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

REŢETA ZILEI: Sarmale cu orez şi gutui

22 mar. 2020,, 14:00   Societate
2708 0

Mod de preparare:

Varza se fierbe întreagă în apă sărată 10-12 minute, se scoate şi se desface. Cozile frunzelor se bat uşor. Pe frunze se pune umplutura, se răsucesc rulade (în Moldova sarmalele, de obicei, se fac mici (3-5 cm diametru, la o porţie se servesc 8-10 bucăţi) şi se prăjesc. Sarmalele se pun într-o tigaie unsă cu untură în 2-3 rînduri, fiecare strat se stropeşte cu unt topit. Deasupra se toarnă fiertură de gu­tuie, apoi se acoperă cu capac şi se pun în cuptor.

Prepararea umpluturii:

Fierbeţi orezul în apă sărată pînă este semigata, treceţi-l prin strecurătoare. Curăţaţi gutuii de coajă, tăiaţi-i cubuleţe, fierbeţi-i în apă, strecuraţi-i. Tăiaţi morcovul şi ceapa, căliţi amestecul. Adăugaţi orezul, gutuii, morcovul, ceapa şi verdeaţa şi amestecaţi bine.


Se servesc cu smîntînă bătută.

Ingrediente:

1 căpăţînă de varză,

2-3 linguri untură de porc,

1 pahar smîntînă,

sare.

Pentru umplutură:

1 pahar orez,

1 ceapă,

1 morcov,

½ gutuie,

2 linguri unt topit,

2 linguri mărar verde tăiat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?