TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

REŢETA ZILEI: Sarmale cu ciuperci şi crupe de porumb

REŢETA ZILEI: Sarmale cu ciuperci şi crupe de porumb

Mod de preparare:


Pe frunzele opărite se aşează umplutura, care se împachetează şi se rulează astfel ca să se obţină în formă de punguţe. Pe fundul ceaunului se aştern frunze, apoi se pun sarmalele straturi, roşii date prin răzătoare, bulionul şi borşul se toarnă deasupra. Se acoperă cu un capac şi se dau la cuptor.


Prepararea umpluturii: Crupele se fierb, se adaugă puţin unt. Morcovii, ceapa, pătrunjelul se taie cubuleţe şi se prăjesc în ulei. Se adaugă roşiile mărunţite. Ciupercile se fierb, se taie cubuleţe şi se prăjesc în unt. Toate ingredientele se amestecă bine şi se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă.


Se servesc cu smîntînă.


Ingrediente:


40-60 frunze tinere de viţă-de-vie,


2 pahare de bulion de carne,


1 pahar de borş acru,


3 roşii,


1 pahar de smîntînă.


Pentru umplutură:


3 morcovi,


4 cepe,


2 roşii,


1 rădăcină pătrunjel,


8-10 ciuperci,


3 linguri de crupe de porumb (se poate şi orez),


2 linguri unt,


2 linguri ulei,


sare,


piper negru măcinat,


1 lingură de verdeaţă tăiată.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load