REŢETA ZILEI: Pui înăbuşit cu mere

REŢETA ZILEI: Pui înăbuşit cu mere

Mod de preparare:


Puii se taie bucăţi, se sărează şi se pipărează. Merele se curăţă de coajă şi se amestecă cu pastă de roşii, se adaugă foi de dafin. Amestecul se pune în ulcele ceramice, deasupra se pune cimbru, apoi carnea şi pieptul de porc afumat. Se presară cu sare şi verdeaţa tăiată, se acoperă cu bulion şi cu smîntînă. Ulcelele se acoperă cu capace şi se dau la cuptor pentru o oră.


Carnea se serveşte în farfurii, deasupra se toarnă sos. Se garniseşte cu felii de roşii şi pătrunjel verde. Poate fi servită cu mămăligă sau cu orez fiert.


Ingrediente:


2 pui,


100 g piept de porc afumat,


2 linguri pastă de roşii,


3 mere (acre),


3 linguri smîntînă,


1 pahar bulion de carne,


foi de dafin,


sare,


piper negru măcinat,


pătrunjel şi cimbru verde,


2 linguri verdeaţă tocată.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load