REŢETA ZILEI: Plăcinte cu vișine

Mod de preparare:

Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Umplutura se pune pe foaia de aluat grămăjoare nu prea mari, foaia se taie pă-trăţele, colţurile pătrăţelelor se ung cu ou, se unesc în centru, se lipesc şi se apasă uşor. Plăcintele se pun cu cusătura în jos în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou bătut. Se coc la temperatura de 230-240 °C

Prepararea umpluturii: Vișinele curăţate de sâmburi, se presară cu zahăr şi se amestecă.

Ingrediente:


Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”.

Pentru umplutură:
• 3 pahare vişine curăţate de sâmburi,
• 2 linguri zahăr.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load