TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

REŢETA ZILEI: Iahnie de fasole cu sos de roşii

REŢETA ZILEI: Iahnie de fasole cu sos de roşii

Mod de preparare:

Fasolea se alege şi se spală în cîteva ape. Se pune la muiat în apă rece pentru cîteva ore (de la 3 până la 8). Apoi se pune la foc şi se fierbe până este gata. Ceapa se taie cubuleţe mici şi se rumeneşte. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare. Fasolea se amestecă cu ceapa prăjită, sosul de ro­şii se toarnă deasupra. Se adaugă sare, piper şi se înăbuşă. La urmă se adaugă verdeaţa şi usturoiul pisat. Fasolea nu trebuie să fie fiartă prea tare. Dacă s-a folosit ulei, fasolea se ser­veşte rece, iar dacă ceapa s-a prăjit cu slănină, atunci se serveşte fierbinte.


Ingrediente:


2 pahare de fasole albă,


2-3 cepe,


2 linguri de ulei (sau 100 g slănină),


2-3 roşii (sau 1 lingură de pastă),


3-4 căţei de usturoi,


sare,


piper negru măcinat,


1 lingură de verdeaţă tăiată.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load