X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

REŢETA ZILEI: Fasole înăbuşite în ulcele ca la ţară

29 noi. 2020,, 18:00   Societate
6510 0

Mod de preparare:

Se alege fasolea albă, se spală de nisip în cîteva ape. Se înmoaie cîteva ore în apă (de la 3-8 ore). Nu se pune sare la fiertul fasolelor. Puneţi apă ca să acopere fasolea, daţi în clocot şi fierbeţi cu capac la foc domol până sînt semigata, apoi le turnaţi în ulcele. Adăugaţi legumele tăiate cubuleţe şi prăjite: morcovul, prazul, ciupercile, ardeiul, verdeaţa tocată, cimbrul şi tarhonul. Turnaţi fiertura de fasole, acoperiţi cu căpăcele din turte de aluat, inclusiv şi deschizăturile. Daţi-le la cuptor pentru 2 ore.

Puneţi fasolea preparată în farfurie şi săraţi-o. Separat se serveşte mămăliga cu unt.

Ingrediente:


2 pahare de fasole albă,

5-6 ciuperci shampignons,

1 praz,

1 morcov,

2 linguri de ulei,

sare,

piper negru boabe,

verdeaţă de cimbru şi tarhon,

1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocată.

Pentru aluat:

2 linguri de făină de grîu,

½ lingură de apă,

sare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?