X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

REŢETA ZILEI: Dovlecei cu smîntînă la cuptor

13 mar. 2021,, 18:00   Societate
2761 0

Mod de preparare:

Dovleceii tineri se spală, se curăţă de peduncul şi pieliţă, se taie felii de 0,5 cm grosime, se trec prin făina amestecată cu sare şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Într-o tigaie unsă cu unt se pun dovleceii prăjiţi, se presară cu usturoi pisat, deasupra se toarnă smântână şi se presară cu caşcaval şi mărar, apoi se stropesc cu untul topit şi se dau la cuptor pentru 10 minute.

Dovleceii se servesc fierbinţi, garnisiţi cu pătrunjel şi feliuţe de roşii.

Ingrediente:

  • 5 dovlecei,
  • 1 roşie,
  • 3-4 linguri ulei,
  • 1 lingură de unt,
  • 2 linguri de caşcaval olandez ras,
  • 4 linguri de smântână,
  • 2 linguri de făină de grâu,
  • 2 căţei de usturoi,
  • sare,
  • pătrunjel verde,
  • 1 linguriţă de mărar verde tăiat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?