X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

REŢETA ZILEI: Dovlecei copţi cu carne de porc

16 feb. 2020,, 18:00   Societate
3203 1

Mod de preparare:

Dovleceii se taie de-a lungul în 3-4 părţi, miezul se înlătură. Fiecare bucată se presară pe dinăuntru cu sare şi piper, se umplu astfel ca umplutura să iasă peste margini. Într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi se pun dovleceii umpluţi, se presară cu pesmeţi, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor. Cu 10 minute înainte de a se scoate de pe foc se acoperă cu smîntînă şi bulion. Dovleceii se servesc acoperiţi cu sosul în care s-au copt, presăraţi cu verdeaţă.

Prepararea umpluturii: Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se dă prin maşina de tocat. Crupele sau orezul se fierb. Carnea şi terciul se amestecă cu ceapa mărunţită şi roşiile date prin răzătoare, cu sare, piper şi verdeaţă.

Ingrediente:


4 dovlecei,

1 lingură unt,

1 lingură pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,

1 pahar de smîntînă nu prea grasă,

½ pahar bulion de carne,

sare,

piper negru măcinat,

1 lingură verdeaţă tăiată.

Pentru umplutură:

300 g carne de porc,

2 linguri orez sau crupe de porumb,

2 cepe,

3-4 roşii,

1 lingură ulei,

sare,

piper negru măcinat,

1 lingură verdeaţă tocată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?