REŢETA ZILEI: Carne de vită în sos de coniac

REŢETA ZILEI: Carne de vită în sos de coniac

Mod de preparare:


Carnea se taie în 4 bucăţi (cîte o bucată la o porţie). Se bate uşor, se sărează şi se piperează. Se prăjeşte într-o tigaie cu ulei încins pînă la obţinerea unei cruste rumene, se toarnă coniacul, se căleşte cu capac la foc domol timp de 15-20 minute. Se adaugă untul, făina prăjită un pic, se amestecă, apoi se lasă să se călească pînă se îngroaşă.


A se servi cu pere în vin.


Prepararea perelor în vin: Aduceţi vinul pînă la fierbere, adăugaţi zahăr, piper, cuişoare, fierbeţi la foc domol 5 minute. Adăugaţi perele întregi cu coajă în marinata gata. Fierbeţi la foc domol 10-15 minute pînă se înmoaie, lăsaţi-le să se răcească în marinată.


Ingrediente:


1 kg carne de vită (costiţă),


100 g cognac,


2 linguri de unt,


½ pahar ulei,


1 lingură făină de grîu,


sare,


piper negru măcinat.


Pentru garnitură:


4 pere,


2 pahare de vin alb sec,


5-6 cuişoare,


piper negru,


cuişoare englezeşti boabe,


2 linguri zahăr.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load