COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7675

Restricționarea plimbărilor în parcuri este o măsură exagerată. Opinie

2 apr. 10:43   Societate
2248 1

Internauții sînt indignați de interdicția impusă în Moldova de plimbare prin parcuri în perioada stării de urgență, considerând-o drept una exagerată, precum și introducerea orelor cu restricții de deplasare, transmite Noi.md.

"Restricționarea plimbărilor în parcuri este prea mult. Introduceți purtarea obligatorie de către părinții a măștilor pe terenurile de joacă. Și atît. Și prelucrarea terenurilor de joacă și a băncilor dimineața și după-amiaza. Atît. Introducerea "restricției de deplasare de șase ore" nu are sens. Străzile sunt goale în această perioadă. Urmăriți purtarea măștilor în magazine și transport - da, acest lucru este necesar. Acolo este aglomerația ce amare. Acolo este nevoie de ordine și restricții", scriu ei.

Alți utilizatori, comentînd pe pagina lor socială restricțiile impuse în timpul stării de urgență în Moldova, au remarcat că ei sînt cetățeni care respectă legea, și știu că unele restricții și interdicții sînt impuse în beneficiul și siguranța tuturor, dar ei nu pot înțelege acum ce rău va aduce societății cel care se va plimba dimineața devreme prin parcul de primăvară, verde, curat, plin de oxigen.

Ei subliniază faptul că plimbatul prin parc nu numai că este necesar, ci și util. Și pentru toate grupele de vîrstă, în special părinții cu copii.

Unii cetățeni se întreabă ce să facă dacă drumul lor spre muncă trece printr-un parc, îl vor putea traversa sau vor trebui să-l înconjoare.


Internauții cred că trebuia să nu interzică complet aflarea în parcuri, dar, de exemplu, cu ajutorul soldaților și carabinierilor deja implicați în lupta împotriva pandemiei, să disperseze mulțimile, prevenind aglomerația. În plus, în opinia lor, ar fi mai bine de acordat mai multă atenție rezolvării problemei aglomerării în microbuze, troleibuze, autobuze și în piețe.

Lista completă a restricțiilor anunțate de autorități poate fi găsită AICI.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽