Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Responsabili din cadrul Ministerului Culturii vor fi verificați pe cazul viorii. De ce?

10 dec. 2021,, 16:30   Societate
2473

La trei zile de la ridicarea viorii, violonista Alexandra Conunova pe care nu a declarat-o în Vamă, s-a adresat unui alt expert acreditat de Ministerul Culturii, care i-a eliberat un certificat cu mențiunea contradictorie celui prezentat la data de 22 octombrie 2021, cînd a avut loc cazul propriu-zis pe Aeroportul Internațional Chișinău, privind valoarea de patrimoniu.

Despre asta au anunțat procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), care elucidează adevărul în comun cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal (SV). De ce urmează să fie verificate și acțiunile responsabililor de la Minister?

„Expertul acreditat de Ministerul Culturii, care i-a eliberat un certificat cu mențiunea contradictorie celui prezentat la data de 22 octombrie 2021 privind valoarea de patrimoniu, a întocmit actul de expertiză fără a avea vioara în față, cu indicarea caracteristicilor acesteia și a valorii ei”, a anunțat procurorul PCCOCS Sergiu Petrușca, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Alexandra Conunova a anexat actul la cererea sa depusă la Ministerul Culturii, „care a eliberat un certificat contrar prevederilor legale”. „Prin urmare, acțiunile responsabililor de la Minister vor fi supuse verificării”.


Între timp, organului de urmărire penală i s-a mai prezentat, prin intermediul avocatului, contractul de împrumut al unei viori. Acesta, însă, este fără data întocmirii.

„Toate în cumul, au dat temei rezonabil organului de urmărire penală de a solicita, prin intermediul Interpol, informații despre statul de apartenență al acestei viori și dacă aceasta nu figurează ca fiind sustrasă. În acest scop, vioara a fost examinată (și nu expertizată) de către un specialist din cadrul unei instituții de expertizare, cu echipament dedicat, iar imaginile obținute au fost expediate statelor membre Interpol”, a explicat Sergiu Petrușca.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав