X 

Republica Moldova va acorda Turciei un lot de ajutor umanitar

13 mar. 22:15   Societate
1226 1

Republica Moldova va acorda Turciei un lot de ajutor umanitar în valoare de peste 8 milioane de lei. Bunurile vor fi oferite persoanelor care au avut de suferit în urma seismelor puternice de la începutul lunii februarie.

Un proiect de hotărîre în acest sens a elaborat Ministerul de Interne și urmează să fie aprobat la ședința de Guvern programată pe 15 martie. Potrivit proiectului, ajutorul va fi livrat în Turcia de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, anunță Noi.md cu referire la radiomoldova.md

Ministerul Afacerilor Interne s-a solidarizat cu poporul turc aflat într-o situație extrem de complicată și a identificat un lot de bunuri materiale, ce poate fi acordat în calitate de ajutor umanitar către zonele afectate de seismele puternice din luna februarie.

Potrivit proiectului de hotărîre, care urmează să fie discutat în cadrul ședinței de Guvern de miercuri, se propune formarea lotului de ajutor umanitar, în sumă de peste 8 milioane de lei și expedierea acestuia în Turcia. Lotul va conține produse de igienă, cearșafuri, perne și hrană pentru bebeluși.

Totodată, 348 de mii de lei din fondul de rezervă al Guvernului, vor fi alocate Ministerului Afacerilor Interne pentru acoperirea cheltuielilor IGSU la transportarea ajutoarelor umanitare către Turcia.


Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că bilanțul tragic al cutremurelor de luna trecută din Turcia a ajuns la peste 48 de mii de morți. Oficialul turc a vizitat duminică orașul Hatay și alte provincii afectate puternic de seisme.

Liderul de la Ankara a mai precizat că peste 115 mii de persoane au fost rănite, iar 50 de mii de clădiri au fost distruse.

Guvernul turc planifică să construiască în decurs de un an peste 300 de mii de locuințe în Hatay. Pînă acum, în zona afectată de cutremure au fost instalate peste 400 de mii de corturi, iar în două luni vor fi funcționale 100 de mii de case-container.

În Turcia, peste 13 milioane de oameni au fost afectate de cutremurele puternice. Amintim că un seism cu magnitudinea de 7,9 grade pe scara Richter a avut loc pe 6 februarie în Turcia și Siria. Acesta a fost urmat de un alt seism cu magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richter, dar și de sute de replici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий