Preşedintele stiri: 3607

Republica Moldova va accede la Acordul parțial extins al Consiliului Europei privind rutele culturale

1 feb. 16:12   Societate
1816 0

Republica Moldova va beneficia de suport și asistență în vederea implementării politicilor în domeniu culturii și turismului. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, proiectul de lege privind accederea Republicii Moldova la Acordul parțial extins privind rutele culturale.

Acordul este deschis statelor membre ale Consiliului Europei cu scopul de a acorda sprijin politic inițiativelor naționale, regionale și locale pentru promovarea culturii și a turismului. În prezent, acesta cuprinde 36 de state membre, între care România, Ucraina, dar și țări precum Grecia, Norvegia, Elveția, Italia.

Statele membre beneficiază de suport și asistență în vederea implementării politicilor în domeniu, a dezvoltării rutelor culturale și susține crearea schimbului de experiență între operatorii și partenerii rutelor respective. O strînsă colaborare în domeniul turismului cu diverse state europene va deschide noi perspective în domeniul sprijinului reciproc și schimburilor de experiență, de natură să contribuie la creșterea competitivității sectorului turistic moldovenesc.


Accederea la Acordul parțial extins al Consiliului Europei privind rutele culturale va avea ca efect crearea de parteneriate în vederea investițiilor și creşterii resurselor disponibile pentru turismul cultural în Republica Moldova.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий