X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Republica Moldova și Ucraina intensifică cooperarea la frontieră

22 feb. 11:00   Societate
2268 0

În punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe a avut loc întrevederea bilaterală între conducerea Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și cea a Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei. Ocazie, în care a fost reconfirmată dorința unei colaborări continue și consolidate între cele două autorități de frontieră.

În cadrul acestei întîlniri s-a semnat Planul de Cooperare pentru perioada 2024 - 2025, marcînd astfel un angajament pentru intensificarea parteneriatului în domenii importante ale misiunilor la frontiera comună. Această colaborare va viza mai multe activități menite să îmbunătățească securitatea la frontiera moldo-ucraineană, concentrîndu-se eforturile împotriva migrației ilegale, contrabandei și altor ilegalități transfrontaliere.

Discuțiile au abordat aspectele de coordonare și schimbul de informații pentru un control mai eficient la frontiera de stat. De asemenea, s-a subliniat importanța dezvoltării unei abordări comune în analiza de risc, cu scopul de a identifica și preveni amenințările la adresa securității frontierei moldo-ucrainene. A fost accentuată necesitatea unei acțiuni conjugate pentru contracararea migrației ilegale prin implementarea unor măsuri eficiente și coerente.

Șefii celor două autorități de frontiereă, Ruslan Galușca și Serhii Deineko au convenit asupra dezvoltării cooperării la frontiera comună, beneficiind de susținere reciprocă în diferite situații. De asemenea, au analizat activitatea în punctele de trecere a frontierei, operate în comun de partea moldoveană și cea ucraineană, inclusiv activitatea de patrulare comună și rezultatele acestor acțiuni după reluarea lor la frontieră.

Ambele delegații sînt hotărîte să colaboreze pentru a asigura un mediu sigur și stabil în regiune.

2
1
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?