X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Republica Moldova participă la un concurs internațional de turism

3 feb. 11:29   Societate
2033 0

Ministerul Culturii și Oficiul Național al Turismului anunță o nouă ediție a concursului internațional „Best Tourism Villages” organizat de Organizația Mondială a Turismului (OMT).

Prin intermediul concursului, anual, sînt identificate exemple remarcabile de destinații rurale, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

„În ultimii ani, Republica Moldova, a devenit o destinație turistică atractivă atît pentru turiștii naționali, cît și pentru cei străini. Astfel, turismul rural se dezvoltă foarte rapid, de aceea în fiecare an avem ocazia de a urmări apariția noilor pensiuni turistice, care promovează tradițiile și obiceiurile naționale”, se arată într-un comunicat de presă emis de Oficiul Național al Turismului.

Misiunea proiectului constă în promovarea turismului rural împreună cu peisajele, cultura, și activitățile asociate acestora. Totodată, notează sursa citată, programul urmărește promovarea metodelor de utilizare și păstrare mai eficientă a resurselor naturale, reducerea deșeurilor, promovarea inovațiilor și îmbunătățirea accesului la finanțe și investiții.

În urma evaluării candidaților Republicii Moldova, vor fi expediate cel mult 8 propuneri de sate turistice, care vor concura cu destinații rurale din alte țări participante în cadrul proiectului.


Amintim ca la propunerea Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Primăria Văleni, Organizația Mondială a Turismului a ONU a desemnat localitatea Văleni, ca fiind una dintre cele mai bune sate turistice în anul 2023.

3
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?