Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Republica Cehă oferă Moldovei 7,8 mln lei pentru îmbunătățirea serviciilor medicale

4 dec. 2021,, 17:01   Societate
3282 1

Secția Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății va fi dotată cu 20 de paturi și dispozitive medicale necesare, cu suportul financiar al Guvernul Republicii Cehe.

Acesta va oferi 7,8 milioane de lei grant pentru îmbunătățirea furnizării serviciilor medicale din Republica Moldova, transmite noi.md cu referire la IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, dotarea Secției Terapie Intensivă va permite Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății să ofere asistență de înaltă calitate unui număr mai mare de pacienți, mai ales în contextul pandemiei COVID-19. Perioada de implementare proiectului este 5 decembrie 2021 – 30 septembrie 2022.

Cu ocazia susținerii acordate, ambasadorul Stanislav Kazecky a specificat că Republica Cehă încearcă să fie acolo unde este necesar.

Ministerul Sănătății a implementat alte două proiecte cu suportul Guvernului Republicii Cehe. În perioada 1 iulie – 30 octombrie 2020, prin intermediul grantului de 3,3 milioane de lei a fost dotată Secția Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Raional Călărași cu paturi și dispozitive medicale. În aceeași perioadă, Moldova a beneficiat de un alt grant 3,3 milioane pentru dotarea Secției Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Raional Căușeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий