COVID-19 în MOLDOVA

Reparații la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

Reparații la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

Acoperișul blocului principal de expoziții al Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală va fi reparat capital.

Edificiul a fost construit în perioada anilor 1903-1905 și este înscris în Registrul Monumentelor ocrotite de stat. Costul lucrărilor de reparație capitală/reconstrucție a acoperișului sînt în valoare totală de 6 805 026 de lei.

Secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol a menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a alocat în acest an suma de 3 mln. de lei pentru demararea lucrărilor de reparație, scrie diez.md.


„Acest proiect este primul pas de reabilitare a spațiului expozițional a celui mai vechi muzeu public din Republica Moldova, instituție cu un patrimoniu etnografic și natural de excepție și care promovează cultura și valorile tradiționale”, a subliniat oficialul. Menționăm că lucrările de reparație capitală a acoperișului edificiului vor demara în luna iulie 2020.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost fondat după închiderea Expoziției Agricole și Industriale din Basarabia, organizată la 24-25 octombrie 1889.

Muzeul a apărut la inițiativa baronului Alexandru Stuart, președintele Zemstvei Guberniei Basarabia și primul director al muzeului. Pe parcursul existenței sale, muzeul şi-a lărgit treptat domeniul de activitate, creînd colecții ce reflectă istoria naturală, natura contemporană, evoluţia societăţii umane şi cultura tradiţională de pe teritoriul Basarabiei, iar mai tîrziu a Republicii Moldova. În prezent deţine un patrimoniu de circa 135 mii de piese.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load