X 

Reparația drumului Hînceşti-Leova-Cahul- Giurgiuleşti încă nu este gata

3 oct. 09:00   Societate
2694 0

Lucrările de reabilitare a drumului naţional R-34, Hînceşti-Leova-Cahul- Giurgiuleşti, nu vor fi terminate nici în acest an. Proiectul a inceput în 2020, şi trebuia să fie gata în doi ani şi jumătate.

Compania din Turcia a cerut de cîteva ori amînarea termenului, iar acum autorităţile vor să rezilieze contractul și să caute alt antreprenor.

La cîţiva kilometri de Hînceşti, acolo unde, în 2022, drumarii turci se chinuau să construiască un zid de sprijin, lucrările nu au fost terminate nici pînă acum.

Aşteptările locuitorilor din satul Mereşeni aşa şi nu s-au adeverit. Drumul din localitate, rămîne în continuare într-o stare deplorabilă. În ultimele 12 luni, nu s-a reparat niciun metru de şosea. Drumul care trebuia să fie gata în martie 2023 are o lungime de 83 de kilometri.

La biroul companiei străine responsabilă de proiect, nu a dat nimeni explicații despre întîrzierea lucrărilor, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.


„Antreprenorul a primit un ultim termen care expiră în cîteva săptămîni să îşi îndeplinească obligaţiunile. În caz contrar noi vom analiza toate prevederile legale pentru o posibliă reziliere a contractului”, spune Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Banii pentru reabilitarea şoselei R 34 Hînceşti- Leova-Cahul-Giurgiuleşti, Guvernul Republicii Moldova sînt dintr-un împrumut de 56 de milioane de euro. În prezent, drumul nu e făcut nici pe jumătate, iar pentru lucrările executate, statul a achitat aproape 26 de milioane de euro.

Dacă contractul va fi reziliat, autorităţile vor opri cei 5,6 milioane de euro, gaj de la firma străină ca o garanţie de bună execuţie a lucrărilor.

3
0
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?