X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1124

Reparația drumului de ocolire a orașului Chișinău se desfășoară conform planului

13 aug. 15:00   Societate
2123 0

Lucrările de reparație a drumului de ocolire a orașului Chișinău sînt gata în proporție de 70%. Despre acest lucru a anunțat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, care a vizitat șantierul.

Spînu a declarat pe rețelele sociale că a verificat progresul de execuție a lucrărilor pe primul sector al drumului de ocolire M2.

"Progresul de execuție este de aproximativ 70%. La ziua de azi se executa lucrari de amenajare a intersecțiilor, lucrări de drenaj, instalarea indicatoarelor rutiere. Ulterior va fi aplicat stratul de uzură și executarea marcajului rutier. Lucrările se vor încheia integral până in octombrie 2022", a spus Spînu, adăugînd că în viitorul apropiat guvernul va lansa licitațiile pentru alte 2 sectoare ale drumului.

În 2019, Ministerul Economiei și Infrastructurii a semnat un contract pentru repararea unui sector al drumului de ocolire al municipiului Chișinăului "M2 — Chișinău". Conform acordului, companiile locale Rutador și Lusmecon trebuie să repare în 2 ani 6,55 km din drumul cu patru benzi care leagă autostrăzile M1 și R3. Valoarea contractului este de 9,9 milioane de euro.


Banii pentru repararea drumului de ocolire au fost alocați de Banca Europeană de Investiții.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав