TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Renato Usatîi, văzut cum încalcă orice reguli (FOTO)

Și candidatul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, la prezidențiale uită că este pandemie de virusul COVID-19 în Republica Moldova și adună sute de oameni la adunările sale electorale.

Mai mult, se laudă cu numărul mare de participanți și pe rețelele de socializare. Așa a fost la o adunare recentă pe care politicianul a organizat-o în orașul Fălești. Aceasta în timp ce raionul Fălești se află sub cod roșu de alertă epidemiologică, unde se înregistrează 128 de cazuri de infecție cu COVID-19 la 100 de mii de oameni, transmite tv8.md.

„Mulțumesc orașului natal Fălești. Mulțumesc sutelor de oamenilor care au venit să discutăm despre cum putem salva țara”, a scris politicianul pe o rețea de socializare și și-a însoțit textul de numeroase fotografii în care se văd oameni adunați grămadă, majoritatea fără măști de protecție și fără să respecte distanța socială.

Aceasta în timp ce Comisia Extraordinară de Sănătate Publică nu permite adunările în număr mai mare de 50 de oameni.

Din imaginile postate pe internet, se vede că o bună parte din participanții a întîlniri sînt persoane în etate, care se află în grupul de risc. În plus, multe dintre ele nu poartă mască de protecție.


Am solicitat un comentariu de la Renato Usatîi, însă deocamdată nu avem un răspuns.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în Republica Moldova s-au înregistrat până acum 67 050 de cazuri. de îmbolnăvire cu coronavirus Peste 1500 de oameni au murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load