Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3731

Renato Usatîi: Sînt moldovean și vorbesc limba moldovenească

17 mar. 05:00   Societate
2712 0

„Sînt moldovean și vorbesc limba moldovenească”.

Afirmația a fost făcută de liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi.

În context, politicianul a criticat inițiativa legislativă care are scopul de introducere a sintagmei „limba română” în actele normative, transmite Știri.md.

Usatîi consideră că nu este oportun momentul pentru a modifica acum legislația.

„Mie mi se creează impresia că ei au aceiași specialiști de PR cum îi avea și PL-ul cu Mihail Fiodorovici. Numai Mișa Ghimpu era la combinații: scoatem monumentul soldaților și punem monumentul limbii române, ca să distragă oamenii de la problemele care erau în domeniul economic, social. Asta face PAS-ul. Mai ales că totul o fac cu hîrlețul... Nu este oportun acum.


Astăzi, la noi, jumătate de țară îi spune limba română, jumătate - moldovenească. Eu m-am născut în R. Moldova, de la părinți am aflat că sînt moldovean și vorbesc limba moldovenească. La o anumită etapă eu am învățat limba moldovenească, în școală era chirilică, în ultimii ani am trecut în grafie latină. Astăzi nu este important cum un om sau altul numește limba, că îi spuneți română, că moldovenească, noi nu schimbăm situația în țară”, a spus Usatîi în cadrul emisiunii „Rezoomat” mde la Rlive.

În același timp, vă reamintim că informații mai detaliate despre limba moldovenească și de ce nu sîntem români puteți găsi pe site-ul moldovenii.md, rubrica "Sîntem moldoveni".

31
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?