AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 742
Preşedintele stiri: 3210

Relațiile interetnice, subiect de discuție la președinție

24 ian. 15:01   Societate
2235 1

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale, Kairat Abdrakhmanov. Oficialii au discutat despre situația curentă în domeniul relațiilor interetnice din țara noastră, dar și despre cooperarea cu această structură a OSCE.

Șefa statului a menționat că pentru autoritățile Republicii Moldova este prioritară consolidarea societății, astfel încât fiecare cetățean să se simtă sigur, să se bucure de drepturi egale și să știe că are șanse de dezvoltare personală și profesională. Un element al coeziunii sociale ar putea fi programele prin care membrii comunităților etnice să învețe limba de stat, dar și, în paralel, limba lor maternă.

Președinta Maia Sandu a mulțumit OSCE pentru asistența acordată în procesul de elaborare a Strategiei de consolidare a relațiilor interetnice în Republica Moldova pentru anii 2017-2027. La fel, ea și și-a exprimat convingerea că parteneriatul cu OSCE contribuie la integrarea comunităților culturale, la valorificarea diversității etnice și lingvistice din țara noastră, și la promovarea unei societăți unite.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав