COVID-19 în MOLDOVA

Reguli pentru toți copiii care frecventează școlile și grădinițele

Reguli pentru toți copiii care frecventează școlile și grădinițele

Pentru toți copiii care frecventează instituțiile educaționale din Capitală, primăria municipiului Chișinău a pregătit cîteva reguli simple pentru un „Drum sigur spre școală și grădiniță”.Din data de 1 septembrie!

În stație, la așteptarea transportului public, copilul va fi echipat cu mască de protecție și va păstra distanța fizică de 1,5 metri.Va urca în troleibuz/autobuz prin ușa din față, destinată doar pentru urcare.În transport va avea grijă ca masca de protecție să-i acopere nasul și gura. La intrare și ieşire își va dezinfecta mîinile.Copilul se va așeza pe scaun, respectînd distanța fizică față de ceilalți pasageri și va evita îmbarcarea în transportul aglomerat, notează publika.md.

Troleibuzele și autobuzele vor fi recunoscute după stickerul mare „Hai la școală!”/ “Hai la grădiniţă!”


Aceleași reguli rămîn neschimbate și în cazul în care copilul singur sau însoțit de un matur se deplasează cu taxiul ori cu transportul de familie.

Copilul va ajunge la grădiniță/școală, continuînd să poarte mască de protecție și să respecte distanța.Își va saluta colegii, dar și profesorii de la distanță. La intrarea în instituție, va urma indicatorii/ traseul marcat pentru deplasarea spre sala de clasă sau va fi ghidat de către persoana responsabilă de la intrare, pentru a evita crearea aglomerărilor.Părinții, bunicii sau alte persoane, care însoțesc copiii, îi vor conduce pînă la punctul de intrare în incinta școlii. Aceștia nu vor intra în clădirea instituției.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load