COVID-19 în MOLDOVA

Reguli noi pentru cei care sta în autoizolare adoptate de autorități

Reguli noi pentru cei care sta în autoizolare adoptate de autorități

Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 30 septembrie. Membrii CNESP au aprobat și Planul de pregătire și răspuns la infecția cu virusul de tip nou, care include criteriile și modalitatea de ajustare a măsurilor de sănătate publică în dependență de evoluția situației epidemiologice.

Potrivit ultimelor decizii a fost exclusă interdicția de părăsire a teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în autoizolare. Astfel, cei care se află în autoizolare vor putea ieși din țară pînă la expirarea termenului de 14 zile, asta în condițiile în care anterior acest lucru era imposibil.

Totodată, persoanele care revin în Republica Moldova din țările aflate în zona verde, dar traversează state clasificate ca fiind în zona roșie, vor completa fișa epidemiologică și vor sta 14 zile în regim de autoizolare.


Potrivit hotărîrii, părinții, sau reprezentantul legal care-și vor însoți elevul/studentul în scopul desfășurării studiilor, nu vor sta în autoizolare la revenire în țară.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load