COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Reguli noi în instituțiile de învățămînt începînd de astăzi

Primăria municipiului Chișinău informează despre modificarea condițiilor privind păstrarea distanței sociale în cadrul instituțiilor de învățămînt din capitală.

Astfel, distanța fizică dintre elevi a fost modificată de la 1,5 m la 1 m. Totodată, începînd de luni, 28 septembrie, a.c., elevii vor reveni la durata obișnuită a unei ore academice, care este de 45 de minute.

Aceste și alte prevederi care se referă organizarea spațiilor în clase/sălile pentru cursuri, în contextul evoluției pandemiei COVID-19, se conțin în Hotărîrea nr. 31 din 24 septembrie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a precizat că noile modificări vor oferi posibilitate instituțiilor de învățămînt să reconfigureze spațiile școlare, incluzînd mai mulți elevi în procesul educațional.

De asemenea, pe parcursul săptămînii precedente, reprezentanții Direcției generale educație tineret și sport (DGETS) au desfășurat mai multe vizite de monitorizare cu privire la respectarea normelor în procesul de organizare a alimentației elevilor; activitatea comisiilor de triere și respectarea unui flux corespunzător de copii în instituțiile de învățămînt.


E de menționat că DGETS va monitoriza în continuare organizarea şi desfăşurarea procesului de alimentaţie gratuită a elevilor din instituțiile de învăţămînt primar şi secundar; acordarea asistenţei metodice, la necesitate, directorilor instituţiilor de învăţămînt în scopul diminuării şi evitării problemelor în procesul de organizare şi desfăşurare a alimentaţiei elevilor; raportarea sistematică privind rezultatele monitorizării organizării şi desfăşurării alimentaţiei gratuită a elevilor din instituțiile de învăţămînt primar şi secundar, ciclu I şi II şi intervenirea promptă cu soluţii, în cazul apariţiei unor probleme.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load