TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Reguli care trebuie respectate de către părinți

Reguli care trebuie respectate de către părinți

Geamurile reprezintă un pericol real de cădere de la înălțime pentru copilul mic. Prin urmare, Direcția generală educaţie, tineret şi sport din municipiul Chișinău a venit cu un set de sfaturi utile pentru părinți, astfel încît viața copiilor să fie în siguranță.

1. Ferestrele vor fi închise în încăperile unde copilul are acces.
2. Pentru perioada în care aerisiți camera – fie sînteți alături de copil, fie folosiți sistemul de deschidere pe orizontală al ferestrei;
3. Fără scaun la balcon sau lîngă fereastră, fără masă sau dulăpior la balcon! Mutați din apropierea ferestrelor orice mobilă/obiect care se poate transforma în „trepte“ care să-l ajute pe copil să ajungă la fereastră;
4. Copilul nu are voie să iasă la balcon fără însoțirea adultului;
5. Plasele pentru țînțari de la ferestre se deschid la o simplă atingere! Acestea nu se închid ermetic! Toți membrii familiei trebuie să știe acest lucru. Copilul, dacă s-ar sprijini de plasă, ar cădea în afară, de aceea respectați aceleași precauții ca și pentru ferestrele fără plase de țînțari!


Cei de la Direcție recomandă să stabiliți reguli de securitate și să învățați copiii să le respecte. Totodată, autoritățile îi îndeamnă pe părinți să-i felicite pe copii de fiecare dată cînd au reușit să respecte o regulă care ține de propria lor siguranță.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load