COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 546
Coronavirus stiri: 7938

Regulamentul privind procedura de evaluarea a performanțelor procurorului general suspendat, aprobat de CSP

22 noi. 2021,, 16:30   Societate
1769 0

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au aprobat în cadrul ședinței de luni, 22 noiembrie, Regulamentul privind procedura de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, scrie zdg.md

„Consiliul Superior al Procurorilor a hotărît: a aproba Regulamentul privind procedura de evaluare a performanțelor procurorului general, conform anexei, care constituie parte integrantă a prezentei hotărîri. Hotărîrea va fi publicată pe pagina Consiliului Superior al Procurorilor și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile de la comunicarea sau notificarea acesteia”, a declarat Angela Motuzoc, președinta CSP.

Activitatea procurorului general se evaluează prin următoarele criterii de evaluare:

Calitatea planificării activității Procuraturii:
Eficiența conducerii;
Eficiența organizării procuraturii;
Eficiența controlului instituțional;
Eficiența managementul riscurilor;
Comportamentul și încrederea;
Comunicarea internă și externă;
Impactul de încredere și eficiență a managementului.

Pe 11 noiembrie curent, CSP a luat act de sesizarea depusă de președinta R. Moldova, Maia Sandu, și a inițiat procedura de evaluare a activității procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, care acum se află în arest la domiciliu. La propunerea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, regulamentul de evaluare a performanțelor procurorului general va fi publicat pe site-ul CSP urmînd să fie supus consultărilor publice, iar abia după asta să fie aprobat de CSP.


Pe 4 noiembrie curent, președinta R. Moldova, Maia Sandu a transmis CSP o sesizare prin care a cerut evaluarea activității procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Detalii aici.

Pe 2 noiembrie, Curtea de Apel (CA) Chișinău a declarat inadmisibilă cererea depusă de procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo împotriva CSP prin care, prin intermediul avocaților săi, a contestat hotărîrea CSP în urma căreia a fost inițiată urmărirea penală în privința lui. Pe 6 octombrie, procesul de judecată dintre procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo și CSP a fost repartizat spre examinare magistratei de la CA Chișinău, Veronica Negru. Detalii aici.

Pe 5 octombrie curent, avocații procurorului general suspendat și reținut pentru 72 de ore au atacat la CA Chișinău hotărîrea CSP prin care a fost admisă sesizarea împotriva acțiunilor procurorului general, în urma căreia procurorul Victor Furtuna a inițiat urmărirea penală în privința șefului PG. Avocații procurorului general suspendat au solicitat încetarea executării hotărîrii CSP. Un anunț în acest sens a fost făcut de către unul dintre adjunctul suspendat Ruslan Popov, în cadrul unei conferințe de presă. Detalii aici.

Conform informațiilor obținute de ZdG, oficial, Stoianoglo este învinuit de săvîrșirea a cinci infracțiuni penale în perioada anilor 2011 (atunci cînd deținea funcția de deputat) și 2021 (deținînd funcția de procuror general).

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X