Preşedintele stiri: 3022

Regiunea transnistreană ar putea primi gaz din surse alternative

24 oct. 16:00   Societate
7865 0

Regiunea din stînga Nistrului va primi gaz din surse alternative, doar dacă va plăti pentru ele, a lăsat să se înțeleagă premierul, Natalia Gavrilița de la tribuna Parlamentului, care a cerut, vineri, votul pentru aprobarea stării de urgență în sectorul energetic.

”Pentru noi, teritoriul întregii țări înseamnă Republica Moldova în cadrul hotarelor recunoscute internațional. Vom furniza gaze acolo unde se va plăti pentru ele”, a declarat Gavrilița, ca răspuns la adresarea socialistului Vasile Bolea cu privire la aprovizionarea cu gaze a regiunii din stînga Nistrului, transmite bani.md.

Luni, Gavrilița a avut o discuție telefonică cu așa zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii și i-a cerut informații cu privire la livrarea de electricitate prin centrala de la Cuciurgan în condițiile în care volumele de gaze livrate de Moldovagaz s-au redus și despre rezervele de cărbune existente.

În prezent datoria Tiraspolului pentru gaz se ridică la 7,4 miliarde USD. Regiunea stîngă a Nistrului nu plătește gazul consumat, întreaga datorie, acumulîndu-se pe seama Moldovagaz.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X