COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Regimul special în penitenciare, prelungit

Regimul special instituit în penitenciarele din țară la începutul pandemiei de coronavirus, a fost prelungit pînă pe 31 august.

Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

Documentul stabilește o serie de restricții care îi vizează atît pe deținuți și mai multe reguli pe care trebuie să le respecte administrația închisorilor din Republica Moldova.

Potrivit ordinului Ministerului Justiției, deținuții nu vor putea fi transferați în continuare la cererea personală sau a rudelor în alte instituții penitenciare. Excepție fac situațiile cînd deținuții trebuie duși la spitalul închisorii sau trebuie mutați din motive de securitate. În spațiile din afara celulelor de detenție, fiecare condamnat este obligat să respecte toate regulile de protecție.

Deținuții pot primi colete cu produse alimentare de acasă, abia după ce fiecare caserolă, pachet este dezinfectat. De asemenea, personalul închisorii, care recepționează coletul, trebuie să fie perfect echipat pentru a preveni răspîndirea virusului Covid – 19.


De cealaltă parte, administrația penitenciarelor este obligată să asigure respectarea măsurilor împotriva infectării cu coronavirus, dar și să evalueze riscurile de infectare înainte de a fi luată decizia de escorta deținuții.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load