AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 911
Criza energetică stiri: 738
Preşedintele stiri: 3206

Refuzul avocaților de a participa la protest va fi considerat o abatere disciplinară

20 ian. 12:30   Societate
1934 2

Comisia pentru etică și disciplină a Uniunii Avocaților a avertizat avocații și avocații stagiari că participarea la grevă este obligatorie. Comisia a reamintit, de asemenea, că pentru încălcarea deciziilor "care sînt obligatorii", avocații pot fi trași la răspundere disciplinară.

Consiliul Uniunii Avocaților a anunțat că, în perioada 20-24 ianuarie, toți avocații din țară vor înceta să lucreze în semn de dezacord cu modificările pe care autoritățile încearcă să le aducă la Legea "cu privire la avocatură". În același timp, Comisia pentru disciplină și etică a Uniunii Avocaților a publicat un comunicat de presă în care a avertizat avocații că punerea în aplicare a deciziei Consiliului este obligatorie, relatează Noi.md cu referire la newsmaker.md .

"Ne exprimăm solidaritatea în această perioadă dificilă şi suntem în speranţa solidarităţii tuturor colegilor avocaţi, avocaţi stagiari şi în acest context atragem atenţia avocaţilor şi avocaţilor stagiari asupra obligativităţii respectării întocmai a Hotărârii Consiliului Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova”, se spune în comunicatul Comisiei.

De asemenea, Comisia a recomandat avocaților notificarea instanţelor de judecată, a organului de urmărire penală că nu vor participa nici la ședințele de judecată, nici la acțiunile de investigare.

În plus, în raport se menționează faptul că încălcarea "deciziilor obligatorii" ale Consiliului, "care poate prejudicia onoarea și prestigiul profesiei", este considerată o abatere disciplinară.


Trebuie remarcat faptul că legea "Cu privire la avocatură" descrie diferite tipuri de pedepse disciplinare. Avocații pot fi avertizați, mustrați, amendați de la 1 mie la 3 mii de lei, obligați să-și suspende activitatea sau să le fie anulată complet licența.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав