Coronavirus stiri: 8216
Obiectiv european stiri: 317
Criza energetică stiri: 941

Refugiații călătoresc gratuit cu troleibuzele

30 mar. 10:15   Societate
2149

Cetățenii ucraineni călătoresc gratuit în troleibuzele din Chișinău dacă prezintă un act care le confirmă identitatea. Despre aceasta anunță taxatorii din transportul public.

Solicitate de IPN, autoritățile din domeniu declară că nu cunosc nimic despre acest lucru. Nici de cînd este în vigoare, nici cît timp va exista această oportunitate sau cine va acoperi cheltuielile pentru aceste gratuități.

Directorul Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a afirmat că deciziile în acest sens pot fi luate doar la nivelul Consiliului municipal Chișinău, dar personal nu deține asemenea informații. „Deciziile respective aparțin strict Consiliului municipal Chișinău. Regia Transportului nu poate să ia așa hotărîri”, a precizat directorul RTEC.

Comunicatoarea Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Veronica Baltag, susține că o astfel de decizie nu a fost emisă. „De regulă, asemenea decizii se iau în baza dispoziției Consiliului municipal Chișinău, dar noi nu am emis niciun document ce s-ar referi la acest subiect.”

Și șeful interimar al direcției, Lilian Copaci, a declarat că nu a văzut vreun document – nici o decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale, nici o hotărîre aprobată de Consiliul municipal Chișinău – în care să fie prevăzute astfel de scutiri.


Contactată de IPN, Natalia Ixari, purtătoarea de cuvînt a primarului Ion Ceban, a comunicat că deocamdată nu există asemenea dispoziție.

Pe teritoriul Republicii Moldova se află circa 94 mii de cetățeni ucraineni.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав