COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Reforma pensiilor în Moldova este dureroasă și nu este bună pentru cetățeni. Opinie

29 noi. 2021,, 11:15   Societate
2305 0

Reforma sistemului de pensii din Moldova, care prevede creșterea vîrstei de pensionare, este dureroasă și nu este potrivită pentru cetățenii moldoveni.

Această opinie a fost exprimată de către deputatul din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Darovannaia, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" pe canalului NTV-Moldova.

Ea a menționat că reforma pensiilor din 2017 a început să distrugă totul, iar oamenii au început să se indigneze de faptul că vîrsta de pensionare a fost majorată.

"Există foarte puține șanse la o speranță de viață mare în țara noastră. Da, am crescut ușor speranța de viață a oamenilor, dar nu în măsura în care ne-am dori, nu în măsura în care crește vîrsta de pensionare. Da, s-ar putea ca Fondul nostru Social să aibă un deficit, care este acoperit de transferuri de la bugetul de stat. Dar, totuși, haideți să dezvoltăm economia în așa mod, încît să avem mai multe contribuții la Fondul Social, ca să putem sprijini oamenii", a subliniat Alla Darovannaia.

Potrivit ei, celor care s-au concediat singuri sau care au fost concediați, le este foarte greu să obțină un loc de muncă la bătrînețe.


"Încercați să vă angajați la vîrsta de 58 de ani, pentru a trăi pînă la noua vîrstă de pensionare. Este aproape imposibil ca astfel de oameni să obțină un loc de muncă, nu prea vor să angajeze persoane cu vîrsta de peste 40 de ani, pentru că toată lumea vrea să angajeze tineri. Poate doar vînzători... De aceea noi am oprit această reformă dureroasă a pensiilor, deoarece nu este potrivită pentru cetățenii moldoveni care au lucrat mulți ani și așteaptă să iasă la pensie. Dar a venit un nou guvern și are noi reforme dureroase care nu vor fi pe placul oamenilor", a spus deputatul din blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X