Criza energetică stiri: 1570
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Recreația politică: Cum cred deputații că poate fi îmbunătățită viața bătrînilor din Moldova

23 sep. 12:41 (reactualizat 1 oct. 10:27)   Societate
4458 0

Anual, la 1 octombrie, este marcată Ziua internațională a persoanelor vîrstnice - un bun prilej pentru a reflecta asupra problemelor cu care se confruntă persoanele de vîrsta a treia, calitatea vieții acestora, precum și asupra misiunii care îi revine statului pentru a le asigura un trai decent.

În acest context, i-am întrebat pe mai marii poporului ce ar trebui sa facă autoritățile pentru ca fiecare bătrîn din Moldova să se simtă în siguranță la el acasă, să se bucure o bătrînețe liniștită și lipsită de griji. Se regăsește această preocupare pe agenda clasei politice?

Deputații au recunoscut că în R.Moldova există încă mari restanțe la acest capitol: statul fiind incapabil financiar să creeze condiții pentru un trai demn bătrînilor noștri. Atît exponenții guvernării, cît și cei ai opoziției au admis că la probelemele sistemice s-au mai adăugat scumpirile în lanț din ultima perioadă, iar toate acestea au lovit, în primul rînd, în păturile social-vulnerabile ale populației.

Cum privesc politicienii problema și ce mesaje au avut de transmis în pragul Zilei internaționale a persoanelor vîrstnice vedeți în reportajul video.

Ziua Internațională a Persoanelor Vîrstnice este sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie, din 1991. Acestă dată a fost stabilită în 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite .

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав